Menu

Winterbanden

Winterbanden 

 

Tijdens koudere temperaturen, onder 7°C zijn winterbanden veiliger dan bijvoorbeeld zomerbanden. Deze banden verschillen van elkaar  in de samenstelling van het rubber en de structuur van het profiel op de band. Dit maakt dat winterbanden meer grip hebben bij koudere omstandigheden. Bij koudere temperaturen zijn zomerbanden stijfer, winterbanden blijven hun flexibiliteit houden en hebben daardoor meer grip en comfort. Dit leidt uiteindelijk tot een veiligere rijervaring. 

 

 

Bij winterbanden valt het ook op dat er sprake is van significant ander profiel vergeleken met een zomerband. Er zijn speciale groeven die ervoor zorgen dat een winterband sneller vervormt. Hierdoor kan een winterband de sneeuw makkelijker afvoeren bij het wegrollen wat ervoor zorgt dat de grip optimaal blijft. 

 

 

Winterbanden worden gekenmerkt door een codering op de band. Hierbij zijn er twee tekens waar u op moet letten. Een echte winterband heeft een berg met een sneeuwvlok op de band staan (Zoals weergegeven in de afbeelding), ook zijn vaak de letters M+S (Mud + Snow) op de zijkant zichtbaar. 

 

Wij raden aan altijd uw bandenkeuze aan te passen aan de omstandigheden.

Mocht u in de winter op vakantie gaan is het in een aantal gevallen zelfs verplicht winterbanden of all-season banden te gebruiken. Voor advies over welke set banden het meest geschikt voor u is kunt u altijd contact opnemen of langskomen voor vrijblijvend advies!