Menu

Siping

Siping

 

Siping is een goedkope methode om de prestatie van elke nieuwe of gebruikte band te verbeteren bij het optrekken, remmen en rijden onder gladde of natte omstandigheden.

 

Betere grip

Het loopvlak van uw autoband bestaat uit meerdere kleinere oppervlakken, in een soort blokpatroon. De reden voor al die kleine oppervlakken wordt met name duidelijk als u onder natte of koude weersomstandigheden rijdt. De grip, die door deze profielblokken geleverd wordt, is niet het gevolg van de vele gladde oppervlakken, maar van de scherpe randen rondom deze vlakken. Door het aanbrengen van SIPES wordt het aantal ‘grijpranden’ met een veelvoud verhoogd.

 

Betere remkracht

Onderzoek heeft aangetoond, dat de beste remkracht zich voordoet vlak voordat de grip verdwijnt. Door het aanbrengen van SIPES worden de grenzen van de maximale remkracht verlegd, doordat het loopvlak van de band wordt vergroot. In de voorbeelden hierboven kunt u zien hoe de SIPES zorgen voor extra grijpranden. Deze vele minieme grijpranden verkorten de remweg op natte en bevroren wegdekken aanzienlijk.

 

Betere vering

Nieuw asfalt is nog lekker glad, maar hoe ouder het asfalt, hoe grover het oppervlak van de weg wordt, waardoor uw banden meer impact te verwerken krijgen.De SIPES in uw autoband zorgen voor een microflexibiliteit waardoor het karkas en de wangen van de autoband minder snel slijten. Hierdoor gaat de autoband niet alleen langer mee, maar zorgt het ook voor een betere vering.

 

Langere levensduur

Overmatige blootstelling aan warmte is een beruchte oorzaak van te snelle bandenslijtage. Hoewel deze warmte een heel normaal resultaat is van wrijving, is het effect op uw banden ervan zeer ernstig.

Door SIPES aan te brengen, wordt deze warmteontwikkeling verminderd. Uw banden slijten beduidend minder snel, omdat zij koeler blijven. Zoals u in de afbeeldingen hierboven kunt zien, blijft de band met SIPES koeler, doordat de warmte beter verspreid wordt. Ongeveer op de zelfde wijze als in de radiator van uw auto, wordt de warmte verdeeld over kleinere gedeelten van het oppervlak. De lucht die deze oppervlakken bestrijkt, zorgt voor een natuurlijk verkoelend effect. Het is daarom niet verwonderlijk, dat dit bijkomende voordeel ervoor zorgt, dat uw banden wel 7 tot 20 procent langer meegaan.

 

 

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

Hoe worden de SIPES aangebracht?

SIPES worden aangebracht door de band (nieuw of gebruikt) op een speciale machine te monteren. Terwijl de band rond draait, worden ontelbare, zeer kleine kerfjes in het loopvlak van de band aangebracht. Dat is wel even schrikken… Maar hoewel dit proces dus eigenlijk in het loopvlak van uw band snijdt, wordt de band niet beschadigd. Integendeel! Het verbetert de kwaliteit van de autoband aanzienlijk. Alleen als u heel goed kijkt, dan kunt u de micro-profielgroeven zien. Maar meer nog zult u het effect merken terwijl u rijdt. Door het verhoogde rijgenot.

 

Zal het aanbrengen van de SIPES mijn banden nadelig beïnvloeden?

De SIPES zullen uw banden op geen enkele wijze nadelig beïnvloeden. Door de gepatenteerde spiraalvormige kerfprocedure behoudt het loopvlak van uw banden al zijn kracht. Bij deze procedure blijven tussen de kerven aan de oppervlakte verbindingsrandjes intact, waardoor het loopvlak van uw band sterk blijft.

 

Waarom worden mijn banden niet reeds bij de fabrikant voorzien van SIPES?

Onze speciale procedure voor het aanbrengen van SIPES verwijdert in het geheel GEEN rubber van het loopvlak. Daardoor worden de afzonderlijke groeven door elkaar ondersteund. Een standaard profielband bezit open ruimtes in het loopvlak. Maar door het aanbrengen van SIPES ontstaan er geen open ruimtes. Bij de massaproductie van banden zou het aanbrengen van SIPES in het standaard profiel voor de fabrikant veel te duur en tijdrovend worden.