Winterbanden

Actieve filters

Veilig op weg in de winter

  • Pas uw bandenkeuze aan de weersomstandigheden aan.
  • Wissel uw banden rond de ingang van de zomer- en wintertijd.
  • Zorg voor de juiste bandenspanning
  • Controleer ook de bandenspanning van uw reserveband.

Winterbanden: waar verplicht?

De regelgeving rondom de winterbandenplicht is in heel Europa verschillend en voortdurend aan verandering onderhevig. In welke landen in Europa zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht?

Onderstaand de complete regelgeving op een rij:

Een temperatuur rondom het vriespunt in de herfst en winter is heel normaal. Al onder +7 °C zijn winterbanden veiliger dan zomerbanden. Ook bij koude natte wegen bieden zij meer grip en een kortere remweg.

Winterbanden leiden tot minder ongelukken

Uit onderzoek blijkt dat het rijden op winterbanden de kans op het betrokken raken bij een ongeluk als gevolg van weersomstandigheden aanzienlijk vermindert.

Ook in Nederland neemt het aantal mensen dat op winterbanden rijdt ieder jaar sterk toe. Ongeveer één op de vijf automobilisten rijdt in Nederland op winterbanden.

Continental-winter

Bandenhotel

Wanneer u gaat voor veiligheid, maximale controle over uw voertuig en maximale grip op de weg, is een autoband voor u een seizoensproduct. In de zomer rijdt u op reguliere banden, in de winter op winterbanden. Maar, wat doet u in het zomerseizoen met uw winterbanden? En waar laat u uw zomerbanden wanneer u op winterbanden rijdt? Niet iedereen heeft de mogelijkheid en ruimte om de banden die u niet gebruikt op te slaan. Bespaar de ruimte, laat uw banden opslaan bij B&O bandenservice!

Wij verzorgen voor u de bandenopslag in ons magazijn in Bolsward. Dat doen we voor de particuliere én zakelijke rijders. De opgeslagen banden zijn tijdens de opslag in ons magazijn verzekerd tegen verlies door diefstal, brand of schade.

Resultaat 1–15 van de 2199 resultaten wordt getoond