panel beno

0515 577755

panel firststop
  • slideshows caravan1
  • slideshows caravan2

Veilig op vakantie? Wij controleren graag eerst even uw banden!

Als het voorjaar zich weer aandient en u de kriebels krijgt om er weer op uit te trekken met uw caravan is het belangrijk de banden van uw caravan vóór u vertrekt goed te controleren. Of te laten controleren. Wij doen dat graag voor u. Dan bent u ervan verzekerd dat u straks veilig op weg gaat.
 

Uit de stalling

Het grootste deel van het jaar staat uw caravan in de stalling en dus stil. Al die tijd wordt slechts een klein gedeelte van de band belast. Het gevolg: een grote kans op een vlakke kant, ook wel flat-spotting genoemd. Flat-spotting veroorzaakt vervelende trillingen als u rijdt.

Banden controleren is specialistenwerk. Want al ziet een band er nog zo goed uit, er kunnen gebreken zijn die u zelf niet direct opmerkt. Denk aan flat-spotting, droogtescheurtjes of onjuiste bandenspanning.

Tip:

Verhoog de bandenspanning tot maximaal 3.5 bar wanneer u de caravan stalt. Zo vermindert u flat-spotting.

Advies van uw specialist

Wij adviseren uw banden jaarlijks te laten controleren en ze preventief na uiterlijk 6 jaar te vervangen. Dat hangt van de omstandigheden af waaronder u uw caravan stalt en gebruikt.

Wij wensen u een veilige reis!

caravan

Aanhanger

De banden van uw aanhanger vormen een belangrijk onderdeel en verdienen daarom extra aandacht. De slijtage van een aanhangerband is veelal niet direct zichtbaar en daarom is controle noodzakelijk. De aanhangerband is ook een belangrijke schakel in het laadvermogen (zie onderstaande tabel). Daarnaast draagt de bandenspanning bij aan uw veiligheid bij het rijden met een aanhanger.

Banden van aanhangers slijten nauwelijks. Er worden slechts weinig banden vervangen vanwege een afgesleten profilering. Veel banden vertonen op termijn droogtescheurtjes. Lange tijd was dat dus het moment dat een band werd afgekeurd en vervangen. Dit moment is eigenlijk te laat want uit statistieken blijkt dat de kans op een klapband na zeven jaar sterk toeneemt. Door de Rai en Bovag wordt geadviseerd om banden van aanhangers op hun zevende levensjaar te vernieuwen. De leeftijd van een band kan op de band zelf worden afgelezen.

In de zogenaamde DOT-code is productiedatum van de band vermeld. Deze cijfers hebben betrekking op de week en het jaar van fabricage; de twee voorlaatste posities geven het weeknummer aan en de laatste positie het laatste cijfer van het jaartal.

DOT-code

 

0515 577755

Uw zekerheid

Ons bedrijf is erkend door de Vereniging VACO, Bedrijfstakorganisatie voor de Banden- en Wielenbranche.

U kunt B&O Bandenservice beoordelen door op het VACO logo te klikken. Wij stellen dit uiteraard zeer op prijs.